Kopen bij het Fonds

Schrijf u op onze nieuwsbrief

 Verstuur deze pagina Afdrukken

Faq: Bouw/Renovatie - Verkoop

Vraag: Hoe kan ik een woning kopen van het Fonds?

 • Om een woning te kopen die door het Fonds wordt verkocht, kunt u zich best eerst inschrijven op onze nieuwsbrief, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van ons aanbod.

Vraag: Hoe kan ik mij inschrijven op de nieuwsbrief van het Fonds?

 • Door contact op te nemen met het gratis nummer 0800/95.034 van maandag tot en met zaterdag van 7.00 uur tot 22.00 uur, of door het invullen van de inschrijvingsaanvraag op de website van het Fonds

Vraag: Ik heb gehoord dat het Fonds een register van kandidaat-kopers opstelt en dat de toewijzing van woningen gebaseerd is op de chronologische volgorde van de registraties?

 • Sinds 1 oktober 2018 moeten de nieuwe abonnees op onze nieuwsbrief zich niet meer in een register inschrijven en zijn ze niet meer onderworpen aan de chronologie van de inschrijving.
  Momenteel zijn alleen ingeschrevenen die zich vóór 1 oktober 2018 hebben geregistreerd voor de hieronder vermelde projecten nog onderworpen aan het register en de chronologische volgorde: Van Volxem (Vorst), Delta (Vorst), Moestuin (Haren), Vandenbogaerde (Sint-Jans-Molenbeek), Dormont (Sint-Agatha-Berchem), Ottervanger (Watermaal-Bosvoorde), Plejaden (Sint-Lambrechts-Woluwe), Groeninckx de May (Anderlecht) en Nautilus (Anderlecht).

Vraag: Ben ik automatisch ingeschreven op uw verkoopnieuwsbrief als ik al een simulatie heb gedaan voor hypothecaire leningen?

 • Nee, de simulatie van uw hypothecair krediet is een handeling die losstaat van de verkoopnieuwsbrief. Uw kredietbeheerder kan u echter aanbieden om u voor de nieuwsbrief te registreren indien één of meer van onze projecten u interesseren.

Vraag: Ben ik verplicht om mijn hypothecaire lening bij het Woningfonds af te sluiten als ik een van uw eigendommen wil kopen?

 • Nee, u bent vrij om een andere bankinstelling te kiezen.

Vraag: Ben ik als huurder of kandidaat-huurder van het Fonds automatisch ingeschreven op uw nieuwsbrief?

 • Nee, uw inschrijving in het register van kandidaat-huurders houdt niet automatisch in dat u zich inschrijft op de nieuwsbrief van de door het Fonds voorgestelde verkopen.

Vraag: In welke gemeenten bevinden zich de woningen die u verkoopt?

 • Onze toekomstige projecten bevinden zich momenteel in de gemeenten Vorst, Haren, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Anderlecht, Schaarbeek, Laken, Evere en Neder-over-Heembeek.
  In de toekomst is het echter niet onmogelijk dat er in andere gemeenten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nieuwe projecten ontstaan.

Vraag: Verkoopt u eengezinswoningen?

 • Momenteel zijn er geen projecten met eengezinswoningen. Het is echter niet uit te sluiten dat er in de toekomst een dergelijk project kan ontstaan.

Vraag: Hoe lang moet ik wachten voor ik word uitgenodigd op een presentatie of een rondleiding door een woning?

 • Het hangt af van het aantal projecten dat we commercialiseren, maar dit zou binnen de maand moeten gebeuren.

Vraag: Kan ik als alleenstaande een woning met twee of meer slaapkamers kopen?

 • Er is geen beperking voor wat het aantal slaapkamers betreft met betrekking tot de gezinssamenstelling, zolang de criteria van bewoonbaarheid in acht worden genomen.

Vraag: Is het mij toegestaan om de van het Fonds gekochte woning binnen de eerste 10 jaar te verkopen?

 • Hoewel u uw woning van het Fonds koopt, staat het u vrij om deze op elk moment weer te verkopen tegen een prijs die u zelf vastlegt, op voorwaarde dat de gevraagde prijs het saldo van uw hypothecair krediet dekt. De bijzondere verkoopsvoorwaarden bevatten echter "anti-speculatieve" clausules die onder meer voorzien in een regressieve boete op elke meerwaarde in geval van wederverkoop gedurende de eerste tien jaar. Wij nodigen u uit om onze speciale voorwaarden te raadplegen voor meer informatie.