Krediet bij het Woningfonds

 Verstuur deze pagina Afdrukken

Voorwerp

Het Fonds kent hypothecaire leningen toe aan een verminderde rentevoet die hoofdzakelijk zijn bestemd voor de aankoop van een woning (?), eventueel met de uitvoering van werken, of het optrekken van een nieuwe woning. Soms kunnen onze leningen ook worden gebruikt voor de terugbetaling van schulden die vroeger al werden aangegaan voor een dergelijk project.

De woning moet binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (?) liggen.

Het Fonds is gemachtigd om binnen de perken van het door het Gewest toegestane investeringsvermogen gebruik te maken van de kapitalen van het fonds B2 om een van de in artikel I.9 53° van het Wetboek van economisch recht op het hypothecaire krediet bedoelde kredietvormen toe te staan, bestemd:

  • In hoofdzaak voor de uitvoering van vastgoedverrichtingen bedoeld om de aanvrager een aangepaste woning te verschaffen: aankoop, nieuwbouw, heropbouw, renovatie, verbouwing, sanering, verbetering of aanpassing;

  • Als bijzaak voor de terugbetaling van schulden die hiervoor voorheen werden aangegaan, als het Fonds dit in overeenstemming met de Regeringscommissarissen verantwoord acht.

Mits de Minister hiermee instemt, kan het Fonds prioriteiten omschrijven in het raam van het investeringsvermogen.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest omvat de gemeenten Anderlecht, Brussel (inclusief Haren, Laken en Neder-over-Heembeek), Elsene, Etterbeek, Evere, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Oudergem, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Gillis, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel, Vorst en Watermaal-Bosvoorde.

Het (deel van een) gebouw, gelegen binnen het Gewest, dat in hoofdzaak bestemd is om een gezin te huisvesten en waarvoor de hypotheeklening wordt aangegaan.